De 3 beste seniorentablets onder de 400,- euro

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Tablets zijn erg handig. Je kunt er mee bellen, internetten, spelletjes spelen, boeken lezen, noem maar op. Toch vinden veel ouderen tablets nog vooral lastig. Dit komt mede doordat tablets oorspronkelijk zijn ontworpen voor jongeren. De tablets hebben kleine knopjes en pictogrammen. Bovendien zitten er zoveel apps en functies op, dat het lastig is om goed overzicht te houden.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer seniorentablets op de markt. Dit zijn tablets die speciaal zijn ontworpen voor, de naam zegt het al, senioren. Zo hebben ze grotere en duidelijkere pictogrammen, grotere knoppen en een overzichtelijkere lay-out. Daarnaast bieden ze extra mogelijkheden voor mensen die moeite hebben met lezen, zoals: een voorleesfunctie, inzoomfunctie en kleuren met een groot contrast.

Dit klinkt allemaal geweldig, maar welke tablet kun je dan het beste kopen? Nou wij hebben een overzicht voor je gemaakt van de 3 beste seniorentablets onder de 400 euro.

1. SeniorenTab SA8W

De SeniorenTab SA8W is de tablet met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Deze tablet heeft grote, duidelijke knoppen en een duidelijk hoofdmenu en startscherm. Ook heeft de tablet een grote S.O.S.-knop op het startscherm. Als deze ingedrukt wordt, gaat er direct een alarm af bij een vooraf ingesteld contactpersoon.

De SeniorenTab SA8W maakt gebruik van Android 11, heeft 32GB aan opslagruimte en 3GB aan werkgeheugen. Er zijn standaard apps geïnstalleerd om te videobellen, berichten te versturen, te internetten, te e-mailen, het nieuws te lezen en foto’s en video’s te maken en bekijken. Grotendeels zijn deze apps vereenvoudigd, maar niet allemaal. Daarnaast kun je naar wens 8 eigen apps toevoegen.

Bij de SeniorenTab krijg je een jaar lang gratis ondersteuning. Hiervoor kun je bellen of je kunt direct hulp krijgen op je tablet. Als je na dit jaar nog gebruik wil maken van deze service, dan kost je dit 4,95 per maand. Ook mag je de tablet 30 dagen lang gratis uitproberen. Wil je toch graag een tablet met 4G, dan is de SeniorenTab SA7G een goede optie. Deze tablet is wel iets duurder. 

Pluspunten:

  • Hoge kwaliteit camera;
  • Spatwaterdicht;
  • Lange batterijduur;
  • Snelle processor;
  • Eerste jaar gratis service;
  • 30 dagen gratis uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste bericht
Producten