Leon Kohl Toppartner bolcom 2021

Uitgeroepen tot Bol.com TopPartner!

Het is deze week feest op onze helpdesk want we kregen een geweldig bericht van Bol.com. We kregen een erkenning als TopPartner! Een groter compliment voor onze helpdesk is niet mogelijk want mede door hun onvermoeibare inzet, vrolijke schaterlach en correcte afhandeling van alle klantvragen hebben wij een maand lang voor elke bestelling de maximale klanttevredenheidsscore van 10 uit 10 gescoord. Daar zijn we trots op want wij hebben op die manier honderden senioren geholpen online te komen, met een senioren Smartphone of een senioren tablet.

Zo’n erkenning als TopPartner van Bol.com krijg je niet zomaar, daar hebben we keihard voor gewerkt. We hadden afgelopen maand de maximale score van 100% klanttevredenheid, daar zijn we stiekem best heel trots op.

De eerste stap is het moeilijkst

Maar er is een andere reden dat we dit nieuws naar buiten brengen. Het Toppartner compliment vanuit Bol.com betekent vooral dat alle ouderen die afgelopen maand een tablet of smartphone hebben ontvangen ook daadwerkelijk online zijn gegaan. Honderden krasse senioren die, vaak met wat hulp van de kinderen of hulpverleners, de stap naar online hebben gemaakt.

Die eerste keer beeldbellen, Whatsappen of mail sturen kost vaak veel energie en is best een beetje eng, dus onze helpdesk heeft een hoop mensen over deze drempel geholpen. Als dat lukt kun je dat meteen zien aan onze fantastische helpdeskmedewerker Ruthline en haar collega’s, want dan stralen ze. Zij zijn onze echte TopPartners, deze dames. Daarom dragen we deze mooie erkenning vanuit Bol.com aan hen op.

Afgelopen maand hebben een recordaantal ouderen met hun kleinkinderen kunnen beeldbellen. Dat is toch onbetaalbaar? Daarom gaan we er komende maand weer voor, TopPartner worden bij bol.com. Niet om opnieuw een bericht te schrijven. Nee, het is omdat we al die lieve, leuke en soms wat bedeesde ouderen die eerste succeservaring willen bieden met een vereenvoudigde tablet of smartphone. Is jouw vader of moeder ook toe aan zo’n ervaring waarbij wij ondersteunen? Bel maar eens met onze helpdesk en vraag gerust advies hoe je dit het beste aanpakt.

Slimme manieren voor het gebruik van een slimme telefoon

Slimme manieren voor het gebruik van een slimme telefoon

Beetje bij beetje worden de vaste telefoonlijnen uit het oog gewerkt door de komst van de slimme telefoons. Alhoewel veel babyboomers niet staan te springen om hun betrouwbare vaste telefoon in te ruilen voor zo’n apparaatje met verwarrende knoppen en toepassingen, met de SeniorenMOB is het niet moeilijk om hieraan gewend te raken.

Senioren met mobiel - SeniorenTAB - Mobiele telefoon voor ouderen

Toenemend gebruik
De groep 18-34 jarigen kunnen (nog steeds) de grootste gebruikers van slimme telefoons worden genoemd, maar babyboomers zijn hard opweg hen in te halen. Een derde van de mensen van 55-64 jaar gebruikt nu een slimme telefoon voor ouderen zoals de SeniorenMOB, een verhoging van 109% vanaf 2010-2011. En waarvoor gebruiken ze het? Nou, gewoon hetzelfde zoals de jongeren: video nieuws, online dating, sociale netwerken, spel spelen en communicatie. Maar terwijl babyboomers heel duidelijk niet zo snel inspelen op het gebruik van de slimme telefoon als de jongeren, wijzen ze het ook niet helemaal af. Het duurt gewoon een beetje langer om het idee van plotseling vernieuwende technologie te omhelzen.

Foto’s maken
Een van de eigenschappen van een slimme telefoon die tegelijkertijd senioren trekt en afstoot, is de fotocamera. Het is niet dat ze geen foto’s willen maken, maar dat de camera’s op slimme telefoons ver verwijderd zijn van wat zij gewend zijn. Er zijn allerlei knoppen om op te drukken, nieuwe manieren om de foto aan te passen, ingewikkelde methoden om ze te bekijken, verzenden en ontvangen en ook de kwaliteit van de fotocamera’s laat nog wel eens te wensen over. Maar toch is de wens om herinneringen vast te leggen nog steeds daar. De slimme telefoons bieden een snelle, makkelijke en goedkope manier om dit te doen.

Gebruiksgemak
De vaste telefoons van de jaren ’50 en ’60 waren geweldig. Ze waren stevig, relatief onbreekbaar, makkelijk te gebruiken en moeilijk te verliezen. Maar toen de slimme telefoons op de markt werden gebracht, kwamen ze in het leven van de babyboomers met horten en stoten, omdat de nieuwe hardware niet altijd aan dezelfde normen voldeden als die oude vertrouwde apparaten. Zelfs iets zo simpel als het aannemen van een inkomende oproep was volledig veranderd. Waar je voorheen de telefoon alleen van de haak hoefde te halen en al kon spreken, zo zul je tegenwoordig het scherm aan moeten raken.

SeniorenTAB heeft echter goed gekeken naar het feit dat senioren bepaalde manier van werken de voorkeur geven. Bij ouderwetse telefoon kon niets verkeer gaan, zo is dat ook bij de SeniorenMOB. De knoppen staan gefixeerd en altijd op dezelfde plaatst. Het zogenaamde ‘swipen’ (van links naar rechts schuiven van het beeld) is vervangen door gewone knoppen met pijltjes en alles is groot afgebeeld en helder leesbaar.

Bron: Livingsenior

Senioren en Social Media

Senioren en Social Media

Sociale media zijn heel leuk. Maar hoe ga je online met elkaar om en welke verantwoordelijkheid heb je daar zelf in? Waar liggen de grenzen van online gedrag? Wat deel je wel, wat niet en waarom (niet)? Hoe praat je met je familie over grensoverschrijdend gedrag op internet en op sociale media?

Wat zijn online omgangsvormen?
Online omgangsvormen noemen we ook wel nettiquette. Het zijn ongeschreven regels over hoe je je moet gedragen op internet.

Waarom zijn online omgangsvormen belangrijk?
We communiceren snel en massaal. Dan schieten zorgvuldigheid, privacy en even tot tien tellen er vaak bij in. In de jacht op likes vormt het delen van schokkende beelden, kwetsende teksten of privacygevoelige informatie al lang geen taboe meer.

Maar berichten kunnen leuk, uitdagend en leerzaam zijn. Een mediawijs ‘klein-’ kind gebruikt deze media bewust om zichzelf te ontwikkelen (of vermaken) zonder daarbij een ander te schaden.

Waar ligt jouw verantwoordelijkheid?
Tegenwoordig is iedereen mediamaker. Ook jij. Ook kinderen en kleinkinderen. Iedereen met een smartphone kan een filmpje op internet zetten. Met elke blog, tweet of like maak je iets. Als je bijvoorbeeld gruwelijke beelden deelt, ben jij dan ook verantwoordelijk?

Je hebt het artikel niet geschreven, en ook de video of foto niet gemaakt. Maar toch publiceer je een verhaal of een reactie, simpelweg door te klikken met je tablet voor ouderen of mobiele telefoon voor ouderen. Wat is je eigen verantwoordelijkheid hierin?

Ga met elkaar in gesprek over hoe we op een respectvolle manier media kunnen maken:

Senioren en Social Media
 • Wie bepaalt wat er over een ander online mag worden gezet?
 • Wat deel je wel, wat niet? En waarom (niet)? Welke beweegredenen heb je bij het (niet) plaatsen of delen van content?
 • Mag je ongevraagd foto’s van anderen op Facebook of Instagram zetten?   Of moet je eerst toestemming vragen?
 • Kun je op internet feedback geven in gewone bewoordingen?

Het is soms lastig te beoordelen welke online content echt niet door de beugel kan. Soms gaat het om een grap, soms is er sprake van serieuze bedreiging of haatspraak. Sociale mediaplatforms zoals Facebook stellen hierover hun eigen richtlijnen op. Benieuwd hoe jij het zou doen als Facebook-moderator? Test het met deze toolvan de NOS.

Bron: Mediawijsheid.nl

Veilig op internetsite SeniorenTAB

Veilig op internetsite SeniorenTAB

Op het moment dat wij op een internetsite terecht komen, dan zijn onze gegevens zichtbaar voor derden. Vooral op het moment van het invullen van contact- en betalingsgegevens is het interessant voor partijen om deze informatie af te kijken. Maar, de webbeheerders van SeniorenTAB hebben speciaal hiertegen een zogenaamd SSL-certificaat geïnstalleerd. Dit is een digitale sleutel die ervoor zorgt dat alle informatie op een website wordt afgeschermd. De SeniorenTAB is vanaf heden te kenmerken als een veilige omgeving.

Veilig op internetsite SeniorenTAB

We kunnen veilig op de internetsite van SeniorenTAB. Onze gegevens worden volledig afgeschermd van derde partijen. Door het toevoegen van een SSL-certificaat met digitale code hebben wij ervoor gezorgd dat de informatie op onze site wordt verborgen. Zo kunnen onze gebruikers gewoon bij onze gegevens, zonder dat zij risico lopen. En dat is natuurlijk hartstikke fijn.

Ook kunnen de gebruikers hun eigen tablet voor ouderen beveiligen. Hiervoor hebben wij software van ESET, die met een eenvoudige handeling alle gegeven op de tablet beschermt tegen kwaadwillende. En dat is in deze tijd geen overbodige luxe. Klik hier om het product te bekijken.

Heeft u een mobiel voor ouderen? Ook die kan met de software van ESET worden beveiligd.

Voor meer informatie omtrent het SSL-certificaat of de beveiligingssoftware van ESET, kunt u bellen met een van onze medewerkers op nummer 070-3085504.

Mobieltje haalt tablet in onder senioren

Mobieltje haalt tablet in onder senioren

De maatschappij verdigitaliseert. En dat is te merken ook. Onder ouderen is een enorme groei geconstateerd, wanneer wordt gekeken naar het gebruik van tablet of mobiele telefoon. Sinds 2012 is dit namelijk met maar liefst 200% toegenomen (bron CBS).

Mobieltje haalt tablet in onder senioren

Het gebruik van tablet en mobiele telefoon ten opzichten van de computer is populair. Ook onder senioren. Ouderen die een tablet gebruiken zijn in aantal verdubbelt. Was deze groep in 2012 nog met 28% vertegenwoordigd op de tabletmarkt. Afgelopen jaar was dit er al 60%. Maar opmerkelijk genoeg is de mobiele telefoon de grootste stijger. In 2012 waren er 24% van de senioren die een mobieltje gebruikte, vorig jaar waren dat er maar liefst 65%.

Wat blijkt is dat de mobiele telefoon onder ouderen aan populariteit wint. Dit is een opmerkelijke verschuiving. Blijkbaar is het gemak van het gebruik van een mobiele telefoon een reden voor senioren om tot aanschaf over te gaan. Waarschijnlijk is ook de populariteit van dit apparaat onder de categorie 12-65 jarigen een grote drijfveer om mee te doen.

Senioren Tab 3.0

Senioren Tab 3.0

Bij de Senioren tablet is de menustructuur speciaal voor ouderen samengesteld.

Anders dan de tablets die u bij een elektronicawinkel zult vinden.

Doordat we een vast aantal apps per scherm laten zien, zorgen we ervoor dat we structuur en houvast kunnen bieden. We willen de tablet voor iedereen zo duidelijk en eenvoudig mogelijk maken. Wilt u een speciale app(s) op de tablet? Neem dan contant met ons op voordat u de tablet bestelt& voor de mogelijkheden.

Grote Knoppen

De Senioren tablet heeft een perfecte leesbaarheid dankzij de grote pictogrammen en tekst. Doordat we maximaal acht apps per scherm laten zien, zorgen we ervoor dat er genoeg ruimte is om het grote formaat van de knoppen tot hun recht te laten komen.

Zoomfunctie

De Senioren tablet wordt geleverd met handige in- en uitzoomfunctie. U kunt tijdens het bezoeken van een internetpagina inzoomen door middel van gebaren met de duim- en wijsvinger. U kunt foto’s in uw fotoalbum beter bekijken door ze te vergroten of te verkleinen. Bij andere apps kunt u gebruik maken van ‘het vergrootglas’. Met drie keer tikken op het scherm, wordt het beeld groter weergegeven op de door u aangewezen plaats.

Voor geïnstalleerde apps:

– Agenda

– Internet

– Email

– Camera

– Rekenmachine

– Notities

– Banken(ING, ABN-AMRO, Rabobank, SNS)

– Agenda

– Word

– Excel

– AD

– Telegraaf

– West

– NOS

– NU.NL

– NOS Teletekst

– Klaverjassen

– Sudoku

– Legpuzzel

– Solitaire

– Braintraining

– Memorie

– Schaken

– Bingo

– Bridge

– Buienalarm

– Buienradar

– Skype

– Hangouts

– Albert Heijn

– Marktplaats

– Spotta(reclamefolders)

– Zalando

– Google Play boeken

– Google Play store

– Bibliotheek

– Rode Kruis

– Alzheimer Assistent

– MedAlert

– Moet ik naar de dokter

– Fysiotherappy

– Ziggo go

– Kijk

– TV gids

– KPN iTV

– NPO

– RTLxl

– YouTube

– Fox Sports

– Teamviewer Quiksupport

– Facebook

–& Messenger

Top 10 – Seniorentab

Top 10 – Seniorentab

Top 10 – Seniorentab

De toestroom van senioren op het internet is alweer een tijdje opgang. Met de digitalisering lijkt deze groep niet te ontkomen aan het meedoen met de gang van zaken. Volgens het CBS is 70% dagelijks te vinden op het wereld wijde web. Maar wat doen de senioren van tegenwoordig zoal op het internet.

Wat doen senioren op het internet:

 1. Uitstapjes plannen (5% Frankwatching.com)

Op de diverse sites op het internet zijn agenda’s te vinden van leuke uitstapjes in de buurt. Senioren vinden het leuk om via deze sites hun dagjes weg te plannen.

 1. Artikelen / diensten vergelijken (10 % VVV.nl)

Even een nieuw artikel kopen. We hoeven de deur niet meer uit. 10% van de senioren gebruikt het internet om voor de aanschaf van een artikel de informatie te vergelijken.

 

 1. Skype (bellen) (15% CBS.nl)

Contact houden met familie en vrienden is in opkomst. De afgelopen jaren is hierin een flinke stijging ontstaan. 15% zegt het internet te gebruiken om mee te bellen.

 

 1. Social media (30% CBS.nl)

Sociaal media is ook bij de senioren in trek. Maarliefst 30% geeft aan wel eens op Facebook en Twitter een berichtje te plaatsen.

 

 1. Winkelen (32% metronieuws.nl)

Hoe gemakkelijk is het dat de boodschappen aan de deur worden afgeleverd. Alhoewel veel senioren toch twijfelen met het uitgeven van geld via het internet is 32% van hen te vinden in de online winkels.

 

 1. Weg vinden / navigeren (41% Seniorenweb.nl)

Google maps is toch wel gemakkelijk. De weg vinden is populair onder de senioren. 41% doet het wel eens.

 

 1. Internetbankieren (57% CBS.nl)

Nu er bijna geen banken meer zijn, is het haast een verplichting om de bankzaken via internet te regelen. 57% doet dat.

 

 1. Nieuws lezen (61% Seniorenweb.nl

Op 3 staat nieuws lezen. De digitale versie van de krant doet het goed. Ook onder de senioren. Maarliefst 61% zegt de krant te lezen op internet.

 

 1. Iets opzoeken (70% metronieuws.nl)

Iets opzoeken staat op nummer 2. Altijd leuk om meer te weten te komen over die ene vraag waar je mee zit. 70% van de senioren doet dit ook.

 

 1. E-mailen (75% volgens Metronieuws)

En op nummer 1 in de top 10 wat doen senioren op het internet staat e-mailen. Nog net geen 100% maar met de 75% toch het meest vertegenwoordigt.

Top 10 – Seniorentab
Gezond op internet

Gezond op internet

Steeds meer senioren vinden het belangrijk om zelfstandig te blijven(bron: Ruigrok Netpanel). Hierbij staat preventie en zelfhulp hoog op de lijst. De zorgorganisaties spelen hierop in en bieden steeds vaker apps aan om ouderen te ondersteunen in hun verzelfstandiging. Dit zijn kleine programmatjes die speciaal zijn geschreven voor de tablet of mobiele telefoon. De digitale zorg is de nieuwkomer op het gebied van senioren op het internet.

Ruim de helft van de 55-plussers hebben een tablet of mobiele telefoon (bron: Thuiscomfort.nl). Deze apparaten helpen hun zelfstandigheid te vergroten. Want niet alleen kunnen zij op deze manier mee doen aan de digithuiscomfort.nltale maatschappij, ook kunnen zij in contact blijven met hun omgeving.

Een trend van de laatste tijd is het monitoren van de gezondheid via apps. Door middel van deze apps wordt het mogelijk om zelf de gezondheid in het oog te houden. Zo bestaan er apps die worden gebruikt om te zien of je naar de dokter moet (moet ik naar de dokter app). Hierbij kan de gebruiker door middel van een aantal simpele vragen achterhalen of het tijd is om al naar de dokter te gaan. Dit is natuurlijk heel gemakkelijk, en het scheelt onnodig de deur uit gaan.

Daarnaast is er een app voor mensen die medicijnen moeten innemen. Deze app (Medalert) is daarvoor speciaal ontwikkeld. De gebruiker kan zelf aangeven welke medicatie er nodig is en hoeveel daags en met welke hoeveelheid deze moet worden ingenomen. De app maakt dan automatisch een schemaatje aan en waarschuwt op het moment dat de medicatie moet worden ingenomen.

Hoe installeer ik apps op mijn telefoon of tablet?

Om apps op een smartphone of tablet (bijvoorbeeld een iPad) te installeren, doet u het volgende: 

U beschikt over een Android-toestel (bijv. Samsung/Sony/HTC/LG/Huawei/Motorola)

 1. Zorg dat u binnen bereik van wifi bent, bijvoorbeeld uw thuisnetwerk
 2. Ga naar applicaties en open ‘Market’
 3. In Android Market zoet u een app (zoals de apps die hierboven genoemd worden). Ook kunt u populairs ‘featured’ apps bekijken of bladeren door categorieën.
 4. Heeft u de betreffende app gevonden? Selecteer deze dan en volg de instructies. 
 5. De app wordt op de achtergrond gedownload. Ondertussen kunt u naar andere apps zoeken.
 6.  U beschikt over een Apple-toestel (bijv. iPhone of iPad)
 1. Zorg dat u binnen bereik van wifi bent, bijvoorbeeld uw thuisnetwerk
 2. Klik op het ikoon van de App Store
 3. Zoek een app door de naam in te typen of bekijk welke Apps u wordt aangeraden (‘Uitgelicht’)
 4. Klik op ‘download’ of op het getoonde bedrag
 5. Klik op ‘Installeer’ en de app wordt op de achtergrond gedownload
Wat is een tablet voor Senioren

Wat is een tablet voor Senioren

SeniorenTab is een handige tablet die voor veel minder doeleinden dan alleen bellen gebruikt kan worden. Je ziet bijna iedereen met een tablet is hun handen en dat is niet voor niets. Het gebruik is handig en er zijn veel opties op het apparaat aanwezig. Je kan er mee internetten, emaillen, berichten sturen en foto’s maken.

 

Met onze Senioren tablet is het nog handiger. Wij hebben jaren ervaring door onze pc  trainingen die wij aan ouderen hebben gegeven. Al die ervaringen en opmerkingen van de gebruikers hebben wij meegenomen in de ontwikkeling van onze SeniorenTab software.

 

Alles wat de oudere gebruiker nodig heeft staat in grote iconen duidelijk zichtbaar in beeld en is heel makkelijk te bedienen. Met 1 vinger kan je iedere functie openen en gebruiken. Niet alleen voor praktisch zaken zoals (Beeld) Bellen, Berichten ontvangen of sturen, Zorg- en hulpinstaties benaderen, Foto’s en Video’s kijken en op Internet zoeken. Ook leuke extra’s staan op onze telefoon. TV kijken, Radio luisteren, Winkelen, Weer en Nieuws bekijken, Bankzaken regelen. Het is allemaal makkelijk mogelijk zonder alle ingewikkelde extra’s die de gewone smartphones allemaal hebben. Duidelijk, eenvoudig en overzichtelijk. Precies zo, dat er geen stress of angst door het gebruik, kan ontstaan.
Iedere  Senioren Tablet wordt geleverd met een duidelijke geprinte handleiding en onze helpdesk is beschikbaar voor telefonisch of technische hulp. Ook op afstand kunnen wij de tablets benaderen om te helpen.