Slimme manieren voor het gebruik van een slimme telefoon

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Beetje bij beetje worden de vaste telefoonlijnen uit het oog gewerkt door de komst van de slimme telefoons. Alhoewel veel babyboomers niet staan te springen om hun betrouwbare vaste telefoon in te ruilen voor zo’n apparaatje met verwarrende knoppen en toepassingen, met de SeniorenMOB is het niet moeilijk om hieraan gewend te raken.

Toenemend gebruik
De groep 18-34 jarigen kunnen (nog steeds) de grootste gebruikers van slimme telefoons worden genoemd, maar babyboomers zijn hard opweg hen in te halen. Een derde van de mensen van 55-64 jaar gebruikt nu een slimme telefoon voor ouderen zoals de SeniorenMOB, een verhoging van 109% vanaf 2010-2011. En waarvoor gebruiken ze het? Nou, gewoon hetzelfde zoals de jongeren: video nieuws, online dating, sociale netwerken, spel spelen en communicatie. Maar terwijl babyboomers heel duidelijk niet zo snel inspelen op het gebruik van de slimme telefoon als de jongeren, wijzen ze het ook niet helemaal af. Het duurt gewoon een beetje langer om het idee van plotseling vernieuwende technologie te omhelzen.

Foto’s maken
Een van de eigenschappen van een slimme telefoon die tegelijkertijd senioren trekt en afstoot, is de fotocamera. Het is niet dat ze geen foto’s willen maken, maar dat de camera’s op slimme telefoons ver verwijderd zijn van wat zij gewend zijn. Er zijn allerlei knoppen om op te drukken, nieuwe manieren om de foto aan te passen, ingewikkelde methoden om ze te bekijken, verzenden en ontvangen en ook de kwaliteit van de fotocamera’s laat nog wel eens te wensen over. Maar toch is de wens om herinneringen vast te leggen nog steeds daar. De slimme telefoons bieden een snelle, makkelijke en goedkope manier om dit te doen.

Gebruiksgemak
De vaste telefoons van de jaren ’50 en ’60 waren geweldig. Ze waren stevig, relatief onbreekbaar, makkelijk te gebruiken en moeilijk te verliezen. Maar toen de slimme telefoons op de markt werden gebracht, kwamen ze in het leven van de babyboomers met horten en stoten, omdat de nieuwe hardware niet altijd aan dezelfde normen voldeden als die oude vertrouwde apparaten. Zelfs iets zo simpel als het aannemen van een inkomende oproep was volledig veranderd. Waar je voorheen de telefoon alleen van de haak hoefde te halen en al kon spreken, zo zul je tegenwoordig het scherm aan moeten raken.

SeniorenTAB heeft echter goed gekeken naar het feit dat senioren bepaalde manier van werken de voorkeur geven. Bij ouderwetse telefoon kon niets verkeer gaan, zo is dat ook bij de SeniorenMOB. De knoppen staan gefixeerd en altijd op dezelfde plaatst. Het zogenaamde ‘swipen’ (van links naar rechts schuiven van het beeld) is vervangen door gewone knoppen met pijltjes en alles is groot afgebeeld en helder leesbaar.

Bron: Livingsenior

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste bericht
Producten