Top 10 – Seniorentab

De toestroom van senioren op het internet is alweer een tijdje opgang. Met de digitalisering lijkt deze groep niet te ontkomen aan het meedoen met de gang van zaken. Volgens het CBS is 70% dagelijks te vinden op het wereld wijde web. Maar wat doen de senioren van tegenwoordig zoal op het internet.

 

Wat doen senioren op het internet:

 

 1. Uitstapjes plannen (5% Frankwatching.com)

Op de diverse sites op het internet zijn agenda’s te vinden van leuke uitstapjes in de buurt. Senioren vinden het leuk om via deze sites hun dagjes weg te plannen.

 

 1. Artikelen / diensten vergelijken (10 % VVV.nl)

Even een nieuw artikel kopen. We hoeven de deur niet meer uit. 10% van de senioren gebruikt het internet om voor de aanschaf van een artikel de informatie te vergelijken.

 

 1. Skype (bellen) (15% CBS.nl)

Contact houden met familie en vrienden is in opkomst. De afgelopen jaren is hierin een flinke stijging ontstaan. 15% zegt het internet te gebruiken om mee te bellen.

 

 1. Social media (30% CBS.nl)

Sociaal media is ook bij de senioren in trek. Maarliefst 30% geeft aan wel eens op Facebook en Twitter een berichtje te plaatsen.

 

 1. Winkelen (32% metronieuws.nl)

Hoe gemakkelijk is het dat de boodschappen aan de deur worden afgeleverd. Alhoewel veel senioren toch twijfelen met het uitgeven van geld via het internet is 32% van hen te vinden in de online winkels.

 

 1. Weg vinden / navigeren (41% Seniorenweb.nl)

Google maps is toch wel gemakkelijk. De weg vinden is populair onder de senioren. 41% doet het wel eens.

 

 1. Internetbankieren (57% CBS.nl)

Nu er bijna geen banken meer zijn, is het haast een verplichting om de bankzaken via internet te regelen. 57% doet dat.

 

 1. Nieuws lezen (61% Seniorenweb.nl

Op 3 staat nieuws lezen. De digitale versie van de krant doet het goed. Ook onder de senioren. Maarliefst 61% zegt de krant te lezen op internet.

 

 1. Iets opzoeken (70% metronieuws.nl)

Iets opzoeken staat op nummer 2. Altijd leuk om meer te weten te komen over die ene vraag waar je mee zit. 70% van de senioren doet dit ook.

 

 1. E-mailen (75% volgens Metronieuws)

 

En op nummer 1 in de top 10 wat doen senioren op het internet staat e-mailen. Nog net geen 100% maar met de 75% toch het meest vertegenwoordigt.

5 gedachten over “Top 10 – Seniorentab

 • mei 17, 2017 om 10:26
  Permalink

  Mijn oude moeder ziet heel slecht. Zij heeft daarom graag lichte (geel, of wit) letters op een donkere achtergrond. Zo leest ze op de iPad het nieuws via de teletekst app. Die heeft nl een donkere achtergrond.
  Maar de iPad is niet zo makkelijk te bedienen dus uw senioren tablet met grote symbolen zou een uitkomst zijn!
  Kan uw tablet ook de beelden ‘omdraaien’ zoals hierboven beschrevendus dat er een donkere achtergrond is. En kan hij ook de letters vergroten? Bv bij de email is dit allebei belangrijk .

  Met vr groet

  Beantwoorden
  • mei 17, 2017 om 11:01
   Permalink

   Beste Marga Vintges,
   Fijn om te horen dat u interesse heeft in de seniorentablet. De tablet is standaard aangepast met grote letters met u vingers kunnen de letters nog groter gemaakt worden en het scherm is draaibaar, donkere en lichte achtergrond is ook mogelijk. Indien gewenst kunnen we ook de tablet verder op maat maken voor uw moeder.

   Beantwoorden
 • oktober 11, 2017 om 20:38
  Permalink

  Beste redactie,

  Voor een tante van mij zijn wij aan het bekijken of jullie tablet een mogelijke oplossing voor haar is. Daarom de volgende vragen:
  – Kan er (online) meer informatie gegeven worden over de technische specificaties van de Tablet en welke apps geïnstalleerd zijn? (in de algemene tekst staat niets over bijv. Youtube, maar op een ander gedeelte van de website weer wel).

  – Kan de gebruiker zelf ook een app toevoegen of is dat geblokkeerd?

  – In jullie overzicht wordt gesproken over een Acer (met Android 7, 2GB werkgeheugen etc) en op Bol.com staat heel andere informatie als je de link volgt op deze website. Welke informatie is nu correct?

  – Is de prijs 279 euro of 259 euro? (op de pagina Aanbieders staat 259,-)

  – Kunnen jullie in de FAQ ook de voorwaarden vermelden over de voorwaarden voor ondersteuning? Ons is verteld dat ondersteuning het eerste jaar inbegrepen is en na een jaar een andere prijs geldt. Daarover vinden we op de website geen informatie terug.

  Alvast bedankt voor de antwoorden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: