Ouderen willen vooral vlotte tablet met WhatsApp

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Ouderen willen vooral vlotte tablet met WhatsApp

Recent onderzoek onder klanten van SeniorenTAB in samenwerking met de Haagsche Hogeschool leverde een verrassend resultaat op. Ouderen hebben compleet andere eisen aan mobiele telefoons en tablets dan mantelzorgers. Ouderen willen een tablet met WhatsApp die vlot reageert. 

We krijgen bij onze helpdesk heel veel mantelzorgers aan de telefoon die, meestal voor vader of moeder, een seniorentelefoon willen aanschaffen. Aan de andere kant maken ook veel ouderen gebruik van de helpdesk in de periode voordat ze tot aanschaf overgaan. Daarom wilden we weten wie nou de leidend was in dit proces, de mantelzorger of de oudere zelf.

Het onderzoek van de Haagsche Hogeschool werd uitgevoerd bij bestaande en nieuwe klanten van SeniorenTAB in de periode september tot december 2021 en had als centrale vraag wie de initiatiefnemer was bij de aanschaf van een mobiele telefoon of tablet voor senioren. Zijn het de mantelzorgers of de senior zelf, zijn er nog andere betrokkenen?

Helft ouderen bepaalt volledig zelf

Uit het onderzoek bleek dat ouderen in ruim 50% van de tijd zelf het toestel uitzoeken. Wel wordt vaak gebruik gemaakt van familie of vrienden om het toestel te bestellen. In de andere gevallen lag het initiatief juist bij mantelzorgers. De kans op succes was voor beide groepen even groot, ruim 95% van de ouderen leert omgaan uiteindelijk met de telefoon.

Verwachting van ouderen bij mobiele telefoon

Saillant onderzoeksresultaat bleek het verschil in wat ouderen verwachten van hun toestel en hoe mantelzorgers hun voorselectie. Mantelzorgers letten vooral op schermgrootte en lettergrootte. Ouderen gaven aan vooral vooral een vlotte telefoon of tablet te willen die niet hapert of langzaam reageert.

Samsung senioren tablet met WhatsApp

Senioren zijn over het algemeen wat meer merkbewust. Ze houden van bekende kwaliteitsmerken, zoals Samsung die ze op TV vaak zien. iPads van Apple kunnen niet worden uitgerust met grote knoppen en eigen iconen. Daarom bieden we vooral Samsung toestellen in verschillende prijsklassen aan. Elke Samsung is altijd uitgerust met WhatsApp, reageert vlot en is Wifi-geschikt. Let op: Opties als 3G, 4G of 5G netwerken zijn alleen beschikbaar als deze staan vermeld in de specificaties. Tablets met 3G, 4G of 5G ondersteuning zijn over het algemeen iets duurder.

Keuzehulp SeniorenTAB

Als u voor uzelf of iemand anders een Senioren tablet, smartphone of telefoon uitzoekt is de snelheid van het toestel dus een belangrijke factor. We hebben onze producten daarom sinds kort ingedeeld in 3 categorieën: instapmodel, middenklasse en toptoestel. Bij een instapmodel staat altijd de snelheid duidelijk omschreven, zodat u waar voor uw geld krijgt. Middenklasse en toptoestellen zijn altijd ruimschoots bedeeld voor normaal gebruik. We geven vrijblijvend advies of een toestel geschikt is, via de chat, mail of telefoon. Dat is handig als u specifieke vragen heeft over bijvoorbeeld slecht zicht of speciale wensen.

3 reacties

 1. Wij zoeken, voor mijn zeer slechtziende, dove echtgenote een tablet waarmee ze de apps groter kan zien.
  Dus ook WhatsApp, telegram en bankieren apps met grotere letters.
  De maximale grootte die er standaard in zit is onvoldoende.
  Ook als je vergroting gebruikt.

  1. Geachte familie Geurts,
   We hebben een tablet S7XL. Deze is 12,4 inch (31,5 cm) dwarsdoorsnede. Dit is gebaseerd op de Samsung S7 FE. U kunt bij Toegankelijkheid, Verbeteringen Zichtbaarheid en Vergroting aanzetten. U kunt dan met duim en wijsvinger de letters net zo groot maken als u zelf wilt.
   Deze tablet is er vanaf € 729,00. Mocht u nog meer informatie nodig hebben, dan kunt u ons bellen op telefoonnummer 070 3085504

 2. We zoeken een Android tablet waarbij WhatsApp erg groot kan worden weergegeven. We gebruiken ook rabo bankieren, telegram en wat spelletjes en vrijwel alle apps hebben, ook bij maximale vergroting onvoldoende lettergrootte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste bericht
Producten