SeniorenTAB en EasyTAB adviseren de GGD APPSTORE

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

GGD appstore voor gezondheidsapps

Op tablets en smartphones van SeniorenTAB en EasyTAB kunt u zelfgekozen apps installeren. Zo kunt u het toestel voor een groot deel op maat maken, bij de EasyTAB is dat zelfs helemaal flexibel in te richten. Vaak krijgen we van klanten de vraag welke aps het beste zijn om te installeren. De meestgebruikte apps, zoals WhatsApp, beelbellen en email, zijn voorgeïnstalleerd. Wilt u advies of een app wel de juiste voor u is? Dan is er een handige website.

De GGD AppStore is een dienst van alle 25 GGD’en en GGD GHOR Nederland. Zij werken samen met kennisinstituten, patiënten- en consumentenorganisaties.
De GGD AppStore biedt een begrijpelijk en transparant overzicht van relevante, betrouwbare gezondheidsapps1 en websites (zogenaamde E-Public Health toepassingen).

Waarom is een GGD AppStore nodig?
Volgens diverse schattingen zijn er wereldwijd meer dan 100.000 apps met als label ‘gezondheidsapp’. De GGD AppStore biedt daarom een platform met gezondheidsapps die voldoen aan de genoemde criteria.

Vanuit SeniorenTAB en EasyTAB steunen we dit goede initiatief en adviseren we om gezondheidsapps altijd even door te lichten met de GGD Appstore. Zij willen beste apps voor uw gezondheid. want alle mensen hebben het recht om zelf de regie te voeren op hun eigen gezondheid. Ze dienen daarom gemakkelijk, begrijpelijk en overzichtelijk toegang tot e-(public) health te hebben die een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van (de regie op) zijn/haar gezondheid.

Hoe werkt het in de praktijk?​

In de GGD Appstore toetsen deskundige GGD professionals op een nauwkeurige, onafhankelijke en transparante manier de gezondheidsapps/websites. Alleen de apps/websites, die voldoen aan de door de GGD opgestelde criteria, worden geplaatst in de GGD AppStore en voorzien van een herkenbaar vignet. Op www.ggdappstore.nl vind je meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste bericht
Producten