OverO.png

SeniorenTAB

Toen we begin 2017 begonnen, nu 5 jaar geleden, met de eerste Seniorentablet voor ouderen was onze eerste klant de Gemeente Den Haag.

We gaven al computercursussen aan ouderen toen we gevraagd werden een simpele, vereenvoudigde en begrijpelijke tablet te ontwerpen voor minder digivaardige mensen.

Doordat we al met ouderen werkten wisten we exact waar een goede tablet voor senioren aan moest voldoen. Grote knoppen, uitgeprinte handleiding en een helpdesk waar geduld geschreven wordt met een grote G. 

Ons productportfolio is continue in ontwikkeling. Tegenwoordig bieden we naast seniorentablets ook senioren smartphones aan en is de eerste senioren telefoon toegevoegd aan het assortiment. Hierbij letten we vooral op de feedback van de doelgroep bij de helpdesk. Want, zo blijkt, hebben de ouderen hele speciale eisen met betrekking tot de functionaliteit. Een gewone tablet of mobiele telefoon zijn vaak onnodig ingewikkeld.

Speciale software en ondersteuning

Wat de tablets en smartphones uniek maakt is onze software en ondersteuning. De in eigen beheer ontwikkelde software zorgt voor stabiele werking. Dat is uitgebreid met onze helpdesk, de overzichtelijke handleidingen en recent het kennisportaal. Daar kunnen ouderen op hun eigen tempo aan de digivaardigheden werken. 

Iedereen digiwijs

Onze missie is om zoveel mogelijk ouderen de stap naar digitaal te laten maken met zo min mogelijk drempels. Daarom faciliteren we veel trainingen voor zorgmedewerkers en cursussen voor ouderen. 

Het team van SeniorenTAB is elke dag bezig om de gebruikers van de tablet en de mobiele telefoon voor senioren te voorzien van de benodigde uitleg. Dit doen we met een sociaal hart door gemotiveerde mensen met diverse achtergronden te laten samenwerken. Deze sociale betrokkenheid komt ook tot uiting in onze samenwerkingen met stichtingen om digivaardigheid te stimuleren.  

Vergroten de senioren hun zelfstandigheid. Iedereen is tegenwoordig digitaal. Zelfs de overheid communiceert steeds vaker online. Voor de groep ouderen met een achterstand op digitalisering is de SeniorenTAB hierdoor een uitkomst. Niet alleen doordat zij hiermee digitaal kunnen meekomen, maar vooral doordat zij er niet alleen voor staan. De ondersteuning die vanuit de SeniorenTAB wordt geleverd helpt hen in hun dagelijkse bezigheden door middel van het bijdragen aan hun digitale vaardigheid

 

kaart2.png
kaart1.png
Overons-smartphone.png
Ellipse-10