Zorg op afstand

De positieve impact van beeldzorg

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

In een tijd waarin de ouderenzorg geconfronteerd wordt met personeelstekorten, blijkt uit onderzoek dat beeldbellen niet alleen een efficiënte maar ook een gewaardeerde oplossing biedt. Een aantal ouderenzorgorganisaties hebben de effecten van ‘beeldzorgmomenten’ door wijkverpleegkundigen onderzocht. Hun bevindingen laten een opmerkelijke tijdsbesparing zien, terwijl cliënten verrassend tevreden blijken over deze vorm van zorg-op-afstand.

Het onderzoek toonde aan dat een gemiddeld beeldzorgmoment bijna 13 minuten bespaart per zorgmoment. Hoewel er aanvankelijk zorgen waren over het verlies van persoonlijk contact en de impact hiervan op cliënttevredenheid, blijkt uit het onderzoek dat 86% van de cliënten tevreden is met beeldzorg.

Beeldzorg is bijzonder geschikt voor verschillende taken. Dit omvat medicatiechecks, waarbij cliënten online begeleid worden bij het innemen van medicijnen, en verpleegkundige handelingen zoals het meten van de saturatie en het toedienen van insuline. Bovendien kan beeldzorg worden ingezet voor psychosociale ondersteuning, zoals hulp bij eenzaamheid, rouwverwerking of depressie.

De positieve impact van beeldzorg gaat verder dan alleen tijdsbesparing. Bijna twee derde van de cliënten voelt zich minder eenzaam en meer dan de helft ervaart een betere kwaliteit van leven.

In het licht van deze positieve resultaten en de toenemende druk op de ouderenzorg, lijkt de inzet van beeldzorg een veelbelovende stap voorwaarts. Het stelt zorgverleners in staat om efficiënter te werken en biedt cliënten een waardige en comfortabele vorm van zorg. Voor meer informatie over beeldzorg kan men terecht op www.seniorentablet.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *